![]() |
Maailman parasta banaanikakkua! |
Tämä ohje on ollut luotto-ohjeeni ihan lapsuudesta saakka. Ohjeen sain äidiltäni, joka on taas saanut sen ystävältään vuosikymmeniä sitten. Kakusta tulee ihanan mehevä ja maukas, säilyykin mukavasti ellei kerkeä huveta parempiin suihin hetkessä. Ja ohjeessa ei tarvitse vatkata, vaahdottaa tai sotkea montaa eri kippoa - ihan parasta! Arkistoblogissani olevassa ohjeessa on monen monta kommenttia, jossa ohjetta testanneet kertovat että ovat myös tykänneet kakusta. Ei siis voi olla pahaa, kannattaa testata! :)
2 kananmunaa
2½ dl sokeria
2 banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria
8 rkl kuohukermaa
150 g voita sulatettuna
2½ dl vehnäjauhoja
kanelia
Sekoita kaikki aineet isolla lusikalla kulhossa, sekoita joukkoon oman maun mukaan kanelia. Taikina on kuohkeaa ja löysähköä. Voitele ja korppujauhota vuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kakku tummuu päältä kauniisti, älä säikähdä. Kokeile kypsyyttä tikulla, kypsästä kakusta ei jää taikinaa tikkuun. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. Tarjoile jäähtyneenä. Kakku säilyy hyvänä useita päiviä, varsinkin jääkaapissa.
Maailman parasta! Tämä on kahvikakuista ehdoton lempparini ja sitä tuleekin tehtyä mm. jouluksi ja silloin, jos kaapista löytyy jo parhaat päivänsä nähneitä banskuja. Oikeastaan mitä pilkullisempi banaani, sitä maukkaampi kakku. Tähän ohjeeseen muokkasin alkuperäisestä ohjeesta kahvikupin (kkp) vastaamaan desimittoja, kun huomasin että päivitettyä ohjetta kyseltiin vanhassa blogissa ja samoin vähensin rasvan määrää, 150g on sopiva (alkuperäisessä messevät 200g). Itse olen käyttänyt mittana pientä perinteistä kahvikuppia, ei mitään muumimukia. Ja koska tykkään säveltää keittiössä, antaa tämäkin kakku siihen mahdollisuuden. Kuohukerman voi korvata kermaviilillä, piimällä, ranskankermalla, jogurtilla tai maidolla. Olipa joku lukijoista kokeillut tehdä kakusta maidottoman ja munattomankin. Ja joskus olen muokannut ohjeen mokka-banaanikakuksi. Huom: kakku on myös taikinana ihan törkeän hyvää... ;)
Onpa herkullisen näköistä. Muutenkin sinulla on tosi kivan näköinen blogi. :) Olen tehnyt sinun ohjeellasi vaaleaa vuokaleipää. Siitä tuli huippuhyvää. Saanko laittaa reseptisi omaan blogiini, jos mainitsen, että se on sinun blogistasi? Linkitän sinut. :)
VastaaPoistaNapsu85,
Poistatottakai saat linkittää reseptin :) tein muuten sitä leipää pienellä juustolisällä, pitääkin joku päivä kirjoittaa ohje tänne!
olipas hyvää
PoistaTämä oli loistava ohje, lapsen rippijuhliin vetäisin päälle vielä porkkanakakkukuorrutteen. Tosin sen verran oli makeaa, että ihan pieninä suupaloina tarjoiltiin :D
VastaaPoista- Marika -
Oi, siinä on yhdistynyt kaksi herkkua! Pitääkin joskus kokeilla, laittaa vähemmän sokeria ja paistaa muussa kuin tornivuoassa. Kiitos vinkistä!
PoistaTein joskus menneinä vuosina banaanikakusta munattoman, koska työn touhussa unohdin laittaa ne taikinaan:) Kakku onnistui aivan hyvin eikä munia korvattu millään. Tämä kakku onnistuu myös gluteenittomana eli vaihdetaan vain jauhot ja maistuu edelleen! Kiiots, kun muistutit tästä herkusta. Tämä kakku on hyvääää! Maukasta kesän jatkoa! Terttu
VastaaPoistaHyvä idea, pitääpä itsekin kokeilla munattomana joskus :) miulla ei oikein ole kokemusta gluteenittomasta leivonnasta, joten hyvä kuulla että tätä uskaltaa kokeilla gluteenittomana. Jos vaikka joku asiakas kyselee. Kiitos vinkistä, Terttu!
PoistaNam! Banaanikakku on kyllä aivan ihanaa ja olen itsekin tehnyt sitä tosin hieman eri ohjeella. :)
VastaaPoistaJep, oma lemppari kahvikakuista :)
VastaaPoistaLeivon tätä matalassa vuoassa melkein jokaisiin juhliin ja lisään päälle tuorejuustokuorrutteen - todellakin maailman paras banaanikakku!
VastaaPoistaLaura, tuo onkin hyvä vinkki. Kiitos! :)
VastaaPoistaOnhan tätäkin kokeiltava, tuorejuustokuorrutuksella ehkä!
VastaaPoistaVaikuttaa herkulliselta, siispä kokeiluun menee. :) Minkä kokoiseen vuokaan olet kakun tehnyt? Näillä ainemäärillä ei ilmeisesti kovin suurta kakkua tule.. Heidi
VastaaPoistaHeidi, ihan perinteinen kakkuvuoka, mitähän ne ois, arviolta 1-1,5 litraa? Ei niitä jättikokoisia vuokia. Kakku on teeman ruokalautasella.
VastaaPoistaKuulostaa ihanalta ja ajattelin kokeilla lähiaikoina. :) Kannattaako tähän laittaa ns. kakkuvehnäjauhoja vai "tavallisia" puolikarkeita vehnäjauhoja?
VastaaPoistaMie olen käyttänyt ihan puolikarkeita, en ole noita "erikoisjauhoja" pahemmin koskaan harrastanut :) Pikkuleivissä korkeintaan. Toimii tämä ohje ihan millä tahansa!
VastaaPoistaEn tiedä mitä tein väärin mutta kakku vaan paloi pinnalta ja sisältä ei kypsynyt tarpeeksi. Liian tehokas uuni varmaan tai jotain.
VastaaPoistaIkävä kuulla, Markus! En kyllä osaa sanoa, muuta kuin et kannattaa tarkkailla paistojälkeä ja peittää pinta, jos tummuu liikaa. Tästä tulee mehevä kypsänä, mutta ei tietenkään raaka pidä olla. Kokeilehan uusiksi joskus, tsemppiä! :)
VastaaPoistaKokeilin ohjetta ja kakku lässähti ja jäi vähän raa'an oloiseksi. Onkohan jauhojen määrä riittävä. Vertailin sitten muihin ohjeisiin ja niissä jauhoja väh. 4 dl. Maku yes. Ei ole onneksi vieraita tulossa.
VastaaPoistaKakku uunissa... ajattelin kuorruttaa mokkapalojen päällysellä!! Jännityksellä odotan... en oo käyttäny banaania taikinoissa...
VastaaPoistaOhje ei voi olla oikein. Arkistoversiossa on 2,5 kkp vehnäjauhoja ja tässä 2,5 dl.
VastaaPoistaEi kai teema-kahvikuppisi vetoisuus voi olla 1 dl?
Hei
VastaaPoistaKakku on todella mehukas ja taikinavaiheessa melko löysä, joten kypsyys kannattaa varmistaa tikulla, sillä uuneissakin on vaihtelua ja banaaneissa myös. Kannattaa käyttää keskikokoisia banskuja, jos käyttää jotain hervottoman suuria niin sitten yksi sellainen vastaa kahta.
Vehnäjauhojen määrä on oikein. Arkiston ohje sanoo, että 2kkp jauhoja ja kahvikupin vetoisuus on 1,25dl. Juuri mittasin. Se jauhojen määrä tosiaan on pieni, mutta riittävä. En tiedä missä on mennyt vikaan, itse olen tällä ohjeella tehnyt aina kuitenkin ja ei ole ollut ongelmia. Tosi ikävä kuulla!
Maku on loistava! Minulla vaan kakku nousee ensin komeasti, mutta sitten lässähtää. Missähän mahtaa olla vika?
PoistaJuuri kehitysvammaisten asiakkaiden kanssa tehtiin kakkua, kun vaikutti riittävän helpolta toteuttaa ja kakusta tuli mielettömän hyvää! Kakun pinta on kyllä todella tumma, mutta ei maistunut palaneelta ja paistoaikakin oli tuon noin tunnin. Tikkua ei ollut, mutta kypsyyttä kokeilin vähän heiluttamalla vuokaa, että irtoaako vuoasta ja vaikuttaako kakku "hyllyvän" niin kuin allekirjoittaneen vartalontäytteet konsanaan. :) Nyt päätin viikonlopuksi tehdä kakkua kotiin, mutta leivontavaiheessa totesin että eipä olekaan ruokasoodaa! Lisäsin uhkarohkeasti 1 tl lisää leivinjauhetta (laiton myös 3 pientä banaania) ja ripauksen Drambuie-likööriä, joten noin 40 minuutin kuluttua nähdään menikö aivan mettään...
VastaaPoistaKakku tuli uunista ja on hyvää! :) Uunin alimmalla tasolla 55 min, 60 min ei varmaan sekään ois ollu liikaa. Soodan puute ei haitannut, toimi näillä mittasuhteilla tosi hyvin. Drambuie ei paljoa omaan suuhun maistunut, kun laitoin sitä vain noin 3 tl. Kiitos ihanasta ohjeesta!!
VastaaPoistaKiitos maukkaasta ohjeesta! Tein perunajauhoista ja käytin kookoshiutaleita korppujauhojen asemasta.
VastaaPoistaHei! Allekirjoitan otsikon, tämä todellakin on parasta banaanikakkua mitä olen syönyt! Pöydällä oli muutama, ei enää pilkullinen vaan kuoreltaan ihan musta banaani. Parasta kakkuainesta siis! Reseptin tein kakkupohjan tyylillä eli vaahdotin munat ja sokerin, lisäsin jauhot, banaanin ja sulatetun rasvan. Kömmähdys tuli siinä että unohdin tuon 8rkl nestettä (oli tarkoitus käyttää lapselta jääneet banaanijogurtit) mutta erinomaista tuli unohduksesta huolimatta. Tästä on nyt jo useita päiviä aikaa, nappasin juuri äsken jääkaapista palasen kahvin kanssa ja maku on edelleen ihan loistavan hyvä! Kakku ei ole ollut peitettynä jääkaapissa mutta se ei ole edes kuivunut yhtään. Kiitos erinomaisesta reseptistä!
VastaaPoista-Keittiökriitikko-
Kiitos hyvästä reseptistä! Käytin sokerina Stevia-sokeria ja rasvana juoksevaa kasvisrasvaa, paistoaika n.45 min.
VastaaPoistaTäytyy kokeilla tuota banaani-mokka-reseptiäsi. Kerroppa jokin kuohkea suklaakakku (kuivakakku) -reseptisi.
Terkkuja Mamma
Tänään iski kamala banaanikakun himo, ja nyt olen niin onnellinen, että löysin tämän ohjeen, jolla sain nautittavakseni todellakin maailman parasta banaanikakkua! Kiitos!
VastaaPoista..Ja odottamattomana extrana tuli vielä tuo kakun hieman chewy pinta - taivaallista!
Oiii ihana resepti!! Lisäsin itse kakkuun hieman maitosuklaata paloiteltuna..oli niin hyvää! Nammm :)
VastaaPoistaTodella maukasta ja kuten sanoit helppo tehdä. Mökiltäkin löytyi aineet kun tähän ei mitään ns ihmeellistä tarvita, aivan loistava. Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaTiina
Tein näitä kaksi poikani jalisjoukkueen kakkumyyjäisiin. Nyt meinaan pyöräyttää yhden esikoiseni synttäripöytään. Suklaata ja saksanpähkinöitä vielä koristeeksi, niin kyllä kelpaa.
VastaaPoistaTodella herkullinen kakku! Tein ihan ohjeen mukaan ja lisäsin päälle vielä maitosuklaakuorrutteen. Kakku oli tekemistä seuraavana päivänä vielä herkullisempi, kaikki kelpasi vieraille ja kehuja tuli useampi :) Kiitos mainiosta reseptistä!
VastaaPoistaIhana kakku! Tein rasvattomaan maitoon ja oli vain 100 gr margariinia, mutta silti niin hyvää, kosteaa, mehevää ja ihanaa! Mun mies on niin hulluna tähän että saisin tehdä uuden kakun joka päivä. :D
VastaaPoistaElämäni ensimmäisen banaanikakun tein sillä sun vanhalla ohjeella ja kuuna päivänä en ole niin hyvää syönyt!!! Tämä on ihan ykkösohje, kakkua tulee tehtyä about kuukauden välein ja se on pakko viedä töihin, muuten sen syö huomaamattaan ihan yksinään :D
VastaaPoistaTämä on kyllä ihan todella paras banaanikakku! Helppo ja niiiiiin hyvää. Taikinan olisin voinut syödä jo pelkästään, mutta piti päästä maistamaan kypsää kakkua myös :D
VastaaPoistaToooosi herkkua banaanikakkua tuli :) NAM!!
VastaaPoistaTämä on kyllä helppo ja hyvä ohje, loistava vaikka lastenkin kanssa leipoa. Meidän mielestä oli ehdottomasti parempaa ihan tuoreena, vain vähän jähtyneenä, kuin jääkaappikylmänä seuraavana päivänä. Yli puolet kakusta meni lämpöisenä ihan vain maistellessa. :D
VastaaPoistaKiitos vain hyvän ohjeen jakamisesta!!
Ohje oli tosi hyvä, ripautin taikinaa hivenen suolaa ja osan vehnäjauhoista korvasin kaakaojauhon lopuilla ja kerma vaihtui kermaviilinpurkin pohjiin. Ei taida jäädä tekeytymään yhtään :)
VastaaPoistaKiitos, maailman parhaa banaanikakun ohjeesta. Olen tuota ohjetta monesti käyttänyt, nyt ajattelin blogata omille sivuillekin.
VastaaPoistaNyt olen saanut kakkuohjeen josta en luovu....KIITOS! Olen jo tutuille kertonut miten HELPPO tehdä ja NIIN HYVÄÄ. En tiedä miten voisi epäonnistua tämän kakun teossa. Ainoastaan uunissa paistokorkeus voi käräyttää tai jättää raa´aksi, mutta alatasolla paistettuna ONNISTUU.
VastaaPoistaMinun kakusta tuli kamalan rasvainen :/ Maku on kyllä oikein hyvä!! Mutta mielummin kiskoo lusikalla, koska tuosta pystyisi melkein puristamaan voita..:O Mitenköhän se sillein?
VastaaPoistaEn ole mikään superleipuri ja halusin testailla vähän...:D (kuulostaa lupaavalta) .. jauhoin kurpitsan siemenistä jauhoa ja korvasin niillä osan vehnäjauhoista (vehnäjauhotkin olivat spelttiä) .. voisikohan sillä olla jotain merkitystä, osaatko sanoa? Sokerikin oli inkkarisokeria, mutta sen ei pitäisi vaikuttaa?
Hei ! Jo kuudes tämän ohjeen mukaan tehty kakku uunissa. Helppo tekoinen ja herkullinen. Lapsenlapset haistavat kun mummi on banaanikakun tehnyt, ja haluavat heti maistiaisia.
VastaaPoistaAivan ihana resepti, kiitos! Ehdottomasti parasta seuraavana päivänä hieman jäähdytettynä. Nam, todella herkullinen resepti, paras banaaninakun respti tähän mennessä!
VastaaPoistaHuippu hyvää kakkua tuli! Tästä tuli meidän uusi suosikki kahvipöytään. Kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaKiitos, hyvä ohje js makoisa kakku :)
VastaaPoistaMikä tarkoitus on soodalla, yleensäkin leipomisessa? Jos sen jättää pois, niin haittaako? En yleensä käytä koskaan soodaa missään, en osaa käyttää sitä.
VastaaPoistaÄlä jätä soodaa pois, koska se on kohotusaine!
PoistaHei! Otin juuri tämän herkullisen kuuloisen reseptin talteen ja aion kokeilla tänään. :) Kestääköhän kakku pakastamista?
VastaaPoistaKestää hyvin pakastamisen :)
VastaaPoistaHei, olen niin onneton leipoja, että kysyisin sinulta ainesmäärien suhdetta, mikäli teen banaanikakun kahden litran vetoiseen silikonivuokaan...
VastaaPoistaOnnistuu muuten myös täysin ilman rasvaa. Pehmeää ja mehevää silti. T. Hupsista-keikkaa ku unohtu
VastaaPoistaTein ko. kakkua niin, että jätin kanelin pois ja tilalle kaakaojauhetta ja rouhittua tummaa suklaata. Paistoin pitkulaisessa vuoassa. Koristelin tomusokeriraidoilla ja suklaaströsseleillä. Tuli nätti kakku ja herkullinen. Ihana ohje, kun ei tarvitse vatkailla ja säätää... ;)
VastaaPoistaHeips! Tämä on tosi hyvää ja uskomattoman helppoa valmistaa :) Onko vinkkiä, voisiko vehnäjauhon korvata gluteenittomalla jauhoseoksella? Ajattelin, että jauhomäärä on sen verran pieni, että ehkä onnistuisi gluteenittomanakin mutta koska mulla ei ole kokemusta, niin kysyn josko sinulla olisi?
VastaaPoistaOlen itse käyttänyt mantelijauhoa vehnäjauhon tilalla ja on tullut herkullista joka kerta.
VastaaPoistaKiitos mahtavasta reseptistä! Tätä tehty jo useamman kerran ja aina vie kielen mennessään :)
VastaaPoistaOli hyvää, tein eilen. Juuri nyt uunissa versiot, joihin laitoin vähemmän rasvaa ja enemmän jauhoja. Katsotaan miten onnistuu :-)
VastaaPoistaIhan mielettömän hyvää!!!! Tätä on tehty jo kaksi kertaa ja joka kerta hävinnyt parempiin suihin jo lämpimänä :D Kiitos ohjeesta! Linkitin sinut blogiini :)
VastaaPoistaTestattu on ja erittäin hyvää tuli. Nesteenä käytin piimää (120 g) ja koostumuksesta tuli erittäin hyvä ja pehmeä. :)
VastaaPoistaKokeilin, on nyt uunissa. Ainakin taikina maistui taivaalliselta. Lisäsin vähän raakakaakaojauhetta.
VastaaPoistaTein mielettömän hyvää bsnaanikakkua ohjeellasi. Tein vain pienen lisäyksen, ruokalusikallinen kookoshiutaletta. Ai että, oli piste iin päälle
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaOlen tehnyt tätä jo varmaan 10 kertaa, aina onnistuu. Teen matalalle uunipellille ja koristelen sulatetulla suklaalla. Reseptiä olen jakanut ties kuinka monelle - kiitoksia siis alkuperäisen reseptin jakajalle!
VastaaPoistaHerkullista oli! Tosin jäi vuokaan osittain kiinni, vaikka laitoin korppujauhoja parhaani mukaan. Ehkä silikonivuoka toimisi paremmin. Paistoin 175 asteessa, niin paistui tasaisemmin.
VastaaPoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaOtin just uunista kyseisen kakun. Hiukkasen lisäsin jauhoa, vähensin sokeria puoli desiä ja kermaa vähensin tilkkasen. Paistoin n.185 asteessa alatasolla. Ei tummunut pinta. Taikina oli hyvää, eikä ollut löysää.
VastaaPoistaKakku on todella hyvää! Tulee syötyä enemmän kuin laki sallii. Kiitos reseptistä Cebic! Mie tienki tätä ussein!
VastaaPoistaKakku uunissa, pienehkö pitkulainen vuoka ja 8 tähdenmuotoista muffinia silikonimuotissa. Käytin gluteenittomia jauhoja, lisäsin hiukan tummaa kaakaojauhetta. Taikina maistui hyvältä. Ja sulatettu voi unohtui kattilaan ... Tuula
VastaaPoistaTää on niin parasta, kaikki kehuu aina ja kakku häviää hetkessä parempiin suihin! Nytkin jouluksi tein version missä jouluisia mausteita kanelin lisäksi mm neilikkaa, kardemummaa, pomeranssia... Myös pähkinöitä murskasin joukkoon :) Kiitos ihanasta reseptistä!
VastaaPoista-Jaana
Kiitos tästä ihanasta reseptistä! :) Tästä on tullut ehdottomasti käytetyin kahvikakkureseptini ja valmista kakkua löytyykin jääkaapista lähes aina.
VastaaPoistaLisäsin reseptin myös omaan blogiini, ja linkitin toki sinun blogisi mukaan postaukseen. http://kaikkeajahyvaa.blogspot.fi/
Tämä kakku on ollut meillä nyt lempparikakku jo jonkun aikaa. Muuten en erityisemmin leivo, mutta tämä on niin helppo ja kaikki tykkää! Itse käytän kerman sijasta vahvaa kahvia ja sokeria laitan kakkuun vähemmän, semmoisen 1,5dl. Rinkulavuokaan teen 1,5 kertaisena. Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaAi niin, laitan usein kakkuun 1-2tl psylliumjauhetta. Parantaa rakennetta.
PoistaIhan huippu kakku! On niin helppo ja nopea että tästä on tullut vakioleivonnainen kaikenlaisiin myyjäisiin yms...Taas yksi uunissa rotinoiksi viedäkseni. ��
VastaaPoistaTein tätä kakkua viimeksi maidottomana kun vaihdoin margariinin maidottomaan ja kuohukerman kaurajoguttiin ja hyvää tuli! Töissäkin jo tietävät saavansa herkkuja kun kotona banaanit mustuvat. Tämä on tosiaan paras ja ehdottomasti helpoin!
VastaaPoistaOli todellakin hyvää �� Tein gluteenittomana ja teinikin kysyi "miten tää voi olla näin hyvää?" Eka kakku meni ekana iltana.
VastaaPoistaHeippa!
VastaaPoistaKiitos reseptistä. Olen muokannut siitä gluteenittoman ja vegaanisen version. Kananmunan voi korvata chia-siemenhyytelöllä (1osa Chia+2-3osaa vettä. Kookosöljy toimittaa öljynvirkaa oikein hyvin, ja kookos-tai hampunsiemenkerma (manteli, cashew tms...) korvaa lehmäkerman.
On onnistunut joka kerta ja aina maistuu
<3
Kymmeniä kertoja tätä ihanaa herkkua olen tällä ohjeella tehnyt <3 ainoa muutos on gluteenittomat jauhot <3 ainakin laila jauhoilla ( toki ilman korppujauhotettua vuokia). Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaKiitos, nyt 6 kakkua tehtynä :) Paistoaika omassa uunissa on 45 min. Kohoaa ihanasti vuuassa mutta lässähtää kuitenkin aina paiston loppuvaiheessa, kakut ovat myös aika matalia vaan eipä haittaa koska maku sitäkin parempi. Ehdottomasti jatkoon <3 :D
VastaaPoistaEilen työkaveri tarjosi läksiäisissään tätä kakkua. Parasta banaanikakkua ikinä, ei yhtään mullan tai ylibanaanisen makuista kuin ne muut. Ja kiva että ohjeeseen on vaihtunut kkp:n sijaan desit. Arkisto-ohjeessa vielä oli Susa versioinut ilman munatoint ja maidotoint, siit mie piän. Pittää kokkeilla! t: Ralle Ryökäle
VastaaPoistaLeivoin taas tätä ihanaa kakkua, hieman puutteellisin tarvikkein tosin. Banaaneja ei ollut kuin yksi, ja kerman korvasin purkilisella viiliä. Kakusta tuli täydellisen herkullista :)
VastaaPoista- Mari
Tätä kakkua tulee tehtyä usein koska on todella nimensä veroinen; maailman paras 😊. Onnistuisikohan tämä myös muffineina?
VastaaPoista